Ukrainan lippu värityskuva: värit, merkitys, historia

Ukrainan lippu on yksinkertainen kaksivärinen vaaleansininen ja keltainen banneri, joka hyväksyttiin virallisesti 28. tammikuuta 1992. Lippu on maan, maan suvereniteetin ja kansakunnan toivon symboli. Siksi sitä juhlitaan joka elokuun 23. päivänä muistutuksena ukrainalaisten sitkeydestä itsenäisyystaistelussa.

Ukrainan lipun historia

Tuhansia vuosia ennen Ukrainan perustamista alue tunnettiin Kiovan Venäjänä, ja sekä Ukraina että Venäjä jäljittävät alkuperänsä tähän valtioon. Kiovan Rus sai alkunsa 10. vuosisadalla Dnipron rannoilla. Vaikka tämän osavaltion lipusta ei ole historiallisia tietoja, kolmikantapäätä käytettiin kansakunnan symbolina.

ukrainan-lippu-värityskuva-varityskuvat

Varhaisin tunnettu Ukrainan lippu oli Puolan ja Liettuan liittovaltion pääskyläinen lippu, joka perustettiin vuonna 1587 Puolan kuningaskunnan yhdistymisen jälkeen Liettuan suurruhtinaskuntaan. Vuodesta 1772 lähtien Habsburgien monarkian lippu nostettiin, koska alue oli Itävallan alainen.sääntö. Tämä oli kaksivärinen musta-keltainen vaakasuora raidallinen lippu. Vuonna 1848 maan länsiosan itsenäisyydestä taistelevat vallankumoukselliset ottivat käyttöön uuden lipun, joka koostui kaksivärisestä sinikeltaisesta vaakasuoraan raidallisesta lipusta. Värit perustuivat Lvivin kaupungin vaakunaan, jossa oli kultainen leijona sinisellä kilvellä. Vallankumous oli lyhytaikainen, kun Neuvostoliitto hyökkäsi alueelle vuonna 1919. Ukrainasta tuli Ukrainan sosialistinen neuvostotasavalta Neuvostoliiton lipulla. Lippu koostui punaisesta taustasta, jonka vasemmassa yläkulmassa oli kultaiset nimikirjaimet YCCP. Lippu vaihdettiin ainakin kolme kertaa Neuvostoliiton aikana.

ukrainan-lippu-värityskuva-varityskuvat1

Esimerkiksi vuosina 1937–1949 kultainen vasara ja sirppi asetettiin YCCP:n nimikirjainten yläpuolelle. Myöhemmin, vuonna 1949, maa asettui lipun päälle, jossa oli punainen kenttä ja vaakasuora sininen raita alareunassa. Punaisella alueella oli vasaralla ristitty kultainen sirppi ja sirpin ja vasaran yläpuolella viisisakarainen kultainen tähti. Tämä lippu oli käytössä vuosina 1949–1991, kun Ukrainan SSR liittyi Yhdistyneisiin Kansakuntiin.
Lisäksi, kun Ukraina itsenäistyi 24. elokuuta 1991, monet taistelivat kommunistisen lipun säilyttämiseksi. Kommunismin vastaiset mielenosoitukset olivat kuitenkin onnistuneita, ja moderni lippu otettiin virallisesti käyttöön 28. tammikuuta 1992.

Kuitenkin 1918-luvun lopulla tehtiin päätös muuttaa vuoden 1848 lipun raidat. Tässä päätöksessä todettiin, että sinisen vaakaviivan tulisi näkyä keltaisen vaakajuovan yläpuolella symbolina ”sinistä taivaista kultaisten vehnäpeltojen yllä”. Tämä malli säilytettiin itsenäistymisen jälkeen. Tällä hetkellä on suosittua löytää lippu pystysuoraan julkisiin rakennuksiin.

Mikä on Ukrainan lipun värien merkitys?

Värit

Ukraina tunnetaan yleisesti alueen ”leipäkorina”. Tämän seurauksena värien virallinen merkitys on:

Sininen edustaa taivasta, Ukrainan puroja ja vuoria.
Keltainen symboloi vehnää
Lisäksi sininen symboloi myös rauhaa, kun taas keltainen edustaa vaurautta. Toisaalta epävirallinen tulkinta lipusta liittää keltaisen raidan alkuperäiseen valtioon Kiivan Rusiin. Lisäksi sinisellä ja kullalla on kristillinen symboliikka, koska ne edustavat Jumalan suvereniteettia maan päällä. Vaikka alueen kristinusko häiritsi mongolien hyökkäystä vuonna 1200, sen jälkeen samoja värejä käytettiin kirkkokoristeissa ja kaupunkiharjoissa. Esimerkiksi Myrhorodin kaupungin tunnus oli kultainen kolmiharkka sinisellä pohjalla. Lisäksi kasakkojen liput 1600-luvulla koostuivat sinisestä taustasta, jossa oli kultaisia ​​tähtiä, kultainen risti tai kultainen pyhän kuva.

Muoto

Lipun leveys-pituussuhde on 2:3, ja vaakasuorat raidat ovat muodoltaan samanlaisia. Vuonna 1999 Ukraina otti käyttöön tavallisen presidentin lipun, joka koostuu kultaisesta kolmiharrasta sinisen kentän keskellä ja kultaisesta kierteestä.

Mielenkiintoisia faktoja Ukrainan lipusta

  • Uskotaan, että sinisen ja keltaisen värit juontavat juurensa kristillisen ajan ulkopuolelle, ja niitä käytettiin perinteisissä seremonioissa edustamaan vettä ja tulta. On olemassa historiallisia kertomuksia, jotka tallentavat näiden värien käytön Grunwaldin taistelussa.
  • Ukrainan hallitus muutti vaaleansinisen raidan tummempaan sävyyn, koska heidän mielestään alkuperäinen väri ei olisi näkyvissä auringon alla.
  • Lippupäivää vietetään virallisesti 23. elokuuta vuodesta 2004 lähtien. Aluksi sitä vietettiin heinäkuun 24. päivänä itsenäisyyspäivän 1992 jälkeen. Tänä päivänä kaikki julkiset rakennukset on koristeltu kansallisella lipulla.
  • Lippu nostetaan pyhäpäivinä, vaalipäivinä, presidentinvaaleissa ja merkittävän valtion virkamiehen kuoleman yhteydessä. Jos merkittävä johtaja kuolee, lippu nostetaan puolimastoon, ja tankoon on kiinnitetty musta nauha.
  • On hyväksyttävää koristella lippu kultaisella hapsulla, jos se ei turmele lippua.
  • Neuvostoliiton liput ja symbolit ovat kiellettyjä, elleivät ne näy hautausmailla.
  • Ruotsissa on tarina, jonka mukaan sinikeltaiset värit on johdettu maan kansallisista väreistä. Tämä legenda juontaa juurensa siihen aikaan, kun Ruotsin kuningas Kaarle XII lähti sotaan Venäjän Pietari Suurta vastaan ​​ja liittoutui ukrainalaisten kanssa. Siksi väitetään, että Ukraina saattoi ottaa käyttöön Ruotsin lipun värit tuolloin.
  • Kun lippu nostetaan pystysuoraan, sinisen nauhan tulee näkyä vasemmalla.
  • Lippu on muistutus kolmesta alueelle osuneesta vallankumouksesta, jotka ovat Graniitin vallankumous,
  • Arvokkuuden vallankumous ja Oranssi vallankumous. Lisäksi se on muistutus kapinasta Venäjän hyökkäystä vastaan ​​Krimille ja Donbasiin.
  • Tämän lipun käyttö tai pelkkä hallussapito Neuvostoliiton aikana oli vakava rikos.
    Jokaisella alueella (tai alueella) on lippu, joka eroaa suuresti kansallisesta lipusta ja otettiin käyttöön vuoden 1991 jälkeen.
  • Ukrainan lippu yhdistetään sankaruuteen, koska lippua on käytetty pitkään taistelussa suvereniteettia vastaan.
  • Esimerkiksi 1940-1950-luvuilla suurin osa kapinallisen Ukrainan armeijan sotilaista taisteli sini-keltaisilla lipuilla.
  • Esimerkiksi 15. maaliskuuta toukokuun lopulle vuonna 1939 Karpaattien Ukraina nousi esiin ja taisteli itsenäisyydestä sinisen ja keltaisen lipun alla.
  • Ukrainalaiset kutsuvat lippua yleisesti keltaiseksi ja vaaleansiniseksi (жовто-блакитний, zhovto-blakytnyi), keltainen symboloi kristittyjen kirkkojen kultaisia ​​kupolia, kun taas sininen edustaa Dneprijokea. Hallitus väitti, että lipun muuttaminen sinikeltaiseksi teki lipusta houkuttelevamman yleiselle silmälle.

Viimeaikainen Posti

Piirustus ideoita Mega Grovyle Pokemon
By admin / 8 maaliskuun, 2023

Piirustus ideoita Mega Grovyle Pokemon

Kuinka Piirustus ideoita Mega Grovyle Pokemon askel askeleelta, opi piirtämään tämän lapsille ja aikuisille tarkoitetun opetusohjelman avulla Opi piirtämään Mega...

Read More
Soturikissa värityskuvat: 10 piirustusta lapsille – Varityskuvat
By admin / 9 maaliskuun, 2022

Soturikissa värityskuvat: 10 piirustusta lapsille – Varityskuvat

Anna lapsesi nauttia värjäyspäivästä, joka perustuu fantasiasarjaan nimeltä "Warriors". Se perustuu neljään kissaklaaniin, jotka elävät kuvitteellisessa metsässä ja joilla on...

Read More
Ukrainan lippu värityskuva: värit, merkitys, historia
By admin / 25 helmikuun, 2022

Ukrainan lippu värityskuva: värit, merkitys, historia

Ukrainan lippu on yksinkertainen kaksivärinen vaaleansininen ja keltainen banneri, joka hyväksyttiin virallisesti 28. tammikuuta 1992. Lippu on maan, maan suvereniteetin...

Read More
Lasten piirustukset: 3 asiaa, jotka sinun tulee tietää
By admin / 15 helmikuun, 2022

Lasten piirustukset: 3 asiaa, jotka sinun tulee tietää

Piirustus, kuten peli, on olennainen osa kehitystä. Sen kautta lapsi ilmaisee omaa sisäistä maailmaansa ja voi muotoilla kokemiaan tunteita. 1....

Read More
Maalit pienille lapsille: väriliidut, lyijykynät vai tussit?
By admin / 10 helmikuun, 2022

Maalit pienille lapsille: väriliidut, lyijykynät vai tussit?

Piirtäminen ja väritys on erittäin tärkeä harrastus, jota voidaan tarjota myös pienille lapsille. Mutta mitä saada hänet käyttämään? Selvitetään, mitkä...

Read More
3 hauskaa tapaa piirtää lasten kanssa yleisesti käytetyillä materiaaleilla
By admin / 9 helmikuun, 2022

3 hauskaa tapaa piirtää lasten kanssa yleisesti käytetyillä materiaaleilla

Maalaus on luovaa taidetta, joka virkistää mieltä ja kehoa, opettaa tarkkuutta, mielikuvitusta, värien käyttöä, tapoja ilmaista tunteita. Yleensä lasten kanssa...

Read More
Peli opettaa lapsille värejä
By admin / 28 tammikuun, 2022

Peli opettaa lapsille värejä

Kokeilu on helpoin tapa oppia ja, voisin lisätä, myös hauskin; tässä sitten mukava peli opettaa perus- ja toissijaisia ​​värejä pienimmille. Peli opettaa lapsille...

Read More
Lasten piirtäminen ilmaisuvälineenä
By admin / 27 tammikuun, 2022

Lasten piirtäminen ilmaisuvälineenä

Varsinkin esikielisellä iällä piirtäminen on lasten laajasti käyttämä ilmaisuväline. Monet lapsuuden kliiniset arviointitekniikat perustuvat piirtämisen analyysiin, jota pidetään tunnedynamiikan ja...

Read More
Kierrätystoiminta lapsille 3: ”maalaukset värillisillä lippailla”
By admin / 26 tammikuun, 2022

Kierrätystoiminta lapsille 3: ”maalaukset värillisillä lippailla”

On olennaisen tärkeää lisätä lasten tietoisuutta ympäristön kunnioittamisesta jo varhaisesta iästä lähtien kierrätysmateriaaleja hyödyntävän luovan toiminnan avulla. Pyysimme kouluttaja Ilaria...

Read More
Kierrätystoiminta lapsille 2 : ”värien yhteensopivuus”
By admin / 25 tammikuun, 2022

Kierrätystoiminta lapsille 2 : ”värien yhteensopivuus”

On tärkeää herkistää lapset jo pienestä pitäen ympäristön kunnioittamiseen, ja tämä voidaan tehdä luovilla toimilla kierrätysmateriaaleista. Pyysimme kouluttaja Ilaria Periniä,...

Read More